AdminGuide
BETA


Facebook artık kullanıcı adı ve şifre sormayacak

Account Kit sistemi sayesinde artık Facebook için zaman alan kullanıcı adı ve şifre girme dönemi sona erecek.

Facebook F8 Geliştirici Konferansı‘nda tanıtılan Account Kit sistemi sayesinde artık Facebook için zaman alan kullanıcı adı ve şifre girme dönemi sona erecek. Geliştiriciler çalışmaları ile uygulamalarda giriş yöntemlerini basitleştirilecekler.

12-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Facebook F8 Geliştirici Konferansı‘nda sosyal medya devi Facebook, geliştiriciler için üzerinde çalıştıkları birçok yeniliği konferansla tanıttı. En dikkat çeken bildirimlerden biri de kullanıcı adı ve şifre girmeyi tarihe karıştıracak Account Kit sistemi oldu.

Konferansta geliştiricilerin şikayet ettikleri konuların başında kullanıcı adları ve şifreler geldi. Uygulamalara giriş yaparken karşılaşılan zorluklar ile zaman kaybı yaşandığı dile getirildi. Kullanıcıların farklı uygulamalar için birden fazla isim ve şifre kullanmaları zorunluluğundan dolayı zaman zaman belirli zamanlarda şifre değiştirme zorunluluğu yanında unutulan ya da hatalı girişler ile sıkıntılar yaşandığı bunun da zaman ve enerji kaybını beraberinde getirdiği dile getirildi.

Account Kit sistemi zaman kaybı yanında bu zorlukların ve hatalı girişlerin önüne geçmek için tasarlanmış. Oluşturulan sistem sayesinde kullanıcılar e-posta veya telefon numarasıyla kayıt olup sisteme giriş yapabiliyorlar. Kayıt işlemi için sadece e-posta veya telefona gelen onay kodunun kullanılması yeterli oluyor. Genelde bankaların güvenlik için kullandıkları sistemin bir benzeri uygulamaya geçecek.

Böylece de birden fazla Facebook sayfası sahibi olmanın önüne geçilerek Fake denilen hesaplar ortadan kaldırılacak.

Yakın zamanda Facebook ile giriş yapmayı sağlayan sitelerde yaygın olarak kullanılması beklenen Account Kit sistemi Android, iOS, mobil web ve web için geliştirilmeye başlandı.



Yazan : Serdar Kardan - 5660 defa okunmuş.
Etiketler : facebook,Account Kit,F8 Conference,Username,Password

Facebook   Twitter

AdminGuide Project - 2011 - Tüm Haklari Saklidir.

 
RSS

e-Posta Aboneliği

Delivered by FeedBurner

 

En çok Okunanlar
- EXCEL – Saat fark ve toplamı hesaplama ( 63945 )
- EXCEL – Merkez Bankası Döviz Kuru Görüntüleme ( 34744 )
- Gizli Sürücü ve Donanımları Kaldırmak ( 31119 )
- Unutulan SQL SA Şifresini Değiştirme ( 24239 )
- Windows 7 Geçici Profil Açma Sorunu ( 20923 )



Bumerang - Yazarkafe