Apple Swift'i Açık Kaynak Olarak Sunuyor


/ Serdar Kardan


Apple Swift'i Açık Kaynak Olarak Sunuyor

Geliştiricilerin Katkıları Swift'in Daha da İyileştirilmesini ve Daha Fazla Platformda Kullanılmasını Sağlayacak

CUPERTINO, California — 3 Aralık 2015 — Apple bugün Swift programlama dilinin şimdi açık kaynak olarak sunulduğunu duyurdu. Böylece, uygulama geliştiricilerinden eğitim kurumlarına ve şirketlere kadar yetenekli geliştiricilerin oluşturduğu geniş geliştirici topluluğu artık açık kaynak olarak sunulan Swift'in yeni özelliklerine ve optimizasyonlarına katkıda bulunabilecek ve Swift'i yeni bilgisayar platformlarına taşımamıza yardım edebilecek. 2014'te kullanıma sunulan Swift, tarihteki en hızlı büyüyen programlama dilidir ve programlama dillerinin performansını ve etkinliğini popüler komut yazma dillerinin basitliği ve etkileşim özellikleriyle buluşturmaktadır.* Apple bugün Swift.org sitesini de kullanıma açtı. Bu web sitesinde Swift açık kaynağı ile ilgili teknik belgeler, topluluk kaynakları ve Swift kaynak kodunu indirme bağlantıları ile birlikte ayrıntılı bilgiler sunuluyor.

“Swift'in tüm geliştirici topluluğu için açık kaynak haline getirilmesi bu programlama diline katkıda bulunabilir ve daha da fazla platforma taşınmasına yardımcı olabilir” diyen Apple Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “Swift’in gücü ve kullanım kolaylığı yeni bir kuşağa kodlamaya başlamak için ilham verecek ve bugün yaptığımız bu duyuruyla birlikte fikirlerini mobil aygıtlardan buluta kadar her yerde uygulayabilecekler.”

Swift geliştiricilere yeni nesil en gelişmiş yazılımları yaratmak için ihtiyaç duydukları özgürlüğü ve yetenekleri kazandırıyor. Komut yazma dilleri kadar açık ve zevkli olan ilk programlama dili olan Swift'i öğrenmek ve kullanmak daha önce hiç kod yazmadıysanız bile çok kolay. Güvenlik için tasarlanan Swift tüm yaygın programlama hata kategorilerini de ortadan kaldıyor.

Swift açık kaynak kodu GitHub aracılığıyla edinilebilir ve tüm Apple yazılım platformlarını - iOS, OS X, watchOS ve tvOS- ve Linux platformunu destekler. Bileşenleri arasında Swift derleyicisi, hata giderici, standart kitaplık, temel kitaplıklar, paket yöneticisi ve REPL de bulunur. Swift, bir çalışma zamanı kitaplığı istisnasıyla, popüler Apache 2.0 açık kaynak lisansı altında lisanslanır. Bu, kullanıcıların Swift’i kendi yazılımlarına kolayca ekleme ve bu dili yeni platformlara taşıma olanağı verir. Swift hakkında daha fazla bilgi ve topluluk kaynaklarına erişim için yeni Swift.org sitesini ziyaret edin.

Apple 1984’te Macintosh’u piyasaya sürerek kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Bugün, Apple iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV ile inovasyonda dünya lideridir. Apple’ın dört yazılım platformu; iOS, OS X, watchOS ve tvOS tüm Apple aygıtlarında kesintisiz bir deneyim sağlar ve kullanıcılara App Store, Apple Music, Apple Pay ve iCloud gibi çığır açan hizmetlerle güç katar. Apple’ın 100.000 çalışanı dünyanın en iyi ürünlerini üretmeye ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi durumda bırakmaya kararlıdır.

Apple Basın Bülteni



- 4726


Etiketler : apple,ios,open source,swift,iPhone,Mac,App Store,iCloud,Programlama
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
JavaScript - Pop-Up Pencere
Uygulamalarınızda ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz bir Pop-Up kodu. Tarayıcıların ya da diğer Pop-Up blocker programların engeline takılmıyor.
Google' ın yeni hizmeti : testmysite
Google’ın yeni hizmeti ile sitenizin hızını test edebilirsiniz
Wordpress ve SEO
Wordpress uzun yıllardır geliştirilen altyapısı sayesinde zaten SEO için yüksek ora güçlü bir sistemdir.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe