Windows 10 Safe Mode


18.04.2017 / Serdar Kardan


Windows 10 Safe Mode

Windows 10'da bilgisayarınızı güvenli modda başlatma

Güvenli mod, sadece en gerekli sistem sürücülerini kullanarak Windows'u temel bir durumda başlatır. Bilgisayarınızdaki bazı donanım ve yazılım sorunlarını gidermenize yardımcı olabilir. Örneğin, sorun güvenli modda oluşmuyorsa, yaşadığınız probleme yeni eklediğiniz donanım ya da yazılımın varsayılan ayarlarının ya da  sürücülerinin neden olduğunu anlayabilir ve bunlar devreye girmeden sistem açılmış olduğu için gereken kontrol ve düzeltmeleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

Windows' un daha önceki versiyonlarında açılış sırasında Windows logosu gelmeden önce F8 tuşuna basarak güvenli mod' a ulaşmak için seçenekleri aktive edebiliyorduk. Windows 10' da ise bu süreç biraz farklı.

Windows 10 güvenli mod' a ulaşmak için aşağıda anlatılan iki farklı yolu kullanabilirsiniz;

Ayarlardan

  • Ayarlar'ı açmak için klavyenizde Windows logo tuşu + I tuşuna basın. Alternatif yol olarak Başlangıç düğmesi ve ardından Ayarlar'ı seçin.
  • Güncelleştirme ve güvenlik > Kurtarma'yı seçin.
  • Gelişmiş başlangıç altında, Şimdi yeniden başlat'ı seçin.
  • Bilgisayarınız Bir seçenek belirleyin ekranında yeniden başlatıldıktan sonra Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat'ı seçin.
  • Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra bir seçenekler listesi görürsünüz. Bilgisayarınızı Güvenli Mod kullanarak başlatmak için 4'ü veya F4'ü seçin. Veya İnternet kullanmanız gerekirse, Ağ ile Güvenli Mod için 5'i ya da F5'i seçin.

Oturum açma ekranından

  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Oturum açma ekranına geldiğinizde, Shift tuşuna basılı tutarak Aç/Kapa > Yeniden Başlat'ı seçin.
  • Bilgisayarınız Bir seçenek belirleyin ekranında yeniden başlatıldıktan sonra, Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat'ı seçin.
  • Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra bir seçenekler listesi görürsünüz. Bilgisayarınızı Güvenli Mod kullanarak başlatmak için 4'ü veya F4'ü seçin. Veya İnternet kullanmanız gerekirse, Ağ ile Güvenli Mod için 5'i ya da F5'i seçin.

 



18.04.2017 - 3913


Etiketler : win10 safe mode,Win10 güvenli mod,Windows 10,
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Güvenli Şifre Oluşturma
Şifrelerinizin güvenliği için dikkat etmeniz gereken noktalar neler?
Muddy Water'ın Hedefi Kamu Kurumları
Orta Doğu’yu Hedefleyen 'Muddy Water' (Çamurlu Su) adlı siber saldırı yöntemi, Türkiye’ye de sıçradı. Oltalama tekniğini kullanan saldırının hedefinde özellikle kamu ve askeri kurumlar, telekom şirketleri ve eğitim kurumları bulunuyor.
C# - Yüklü programların listesini almak
Windows yüklü bir bilgisayarda kurulu programların C# ile listesini almak için registry’ ye erişmemiz gerekiyor. Bunun için de Microsoft.Win32 namespace’ ini kullanarak temel bir örnek uygulama yazacağız.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe