Wikipedia yeniden...


/ Serdar Kardan


Wikipedia yeniden...

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu İnternet ansiklopedisi Wikipedia ile ilgili kararını duyurdu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu siteye erişimin engellenmesini ihlal olarak değerlendiren kararının UYAP sistemi üzerinden gönderildiği hakimlik, erişimin engellenmesine ilişkin kararı tekrar ele aldı.

Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği İnternet ansiklopedisi Wikipedia erişim engeli ile ilgili kararını açıkladı. 29 Nisan 2017'den beri erişim engeli bulunan Wikipedia ile ilgili kararın verilmesinin ardından Türkiye'de bulunan kullanıcılar artık Wikipedia' ya erişebiliyorlar...

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın gereğinin yerine getirilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmesini de kararlaştırdı. Wikipedia 13 Ocak 2020 tarihinde 22.30 sularında erişime yeniden açıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada (BTK) "Wikipedia ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Erişime açılması için operatörlere gerekli bildirim yapıldı" denildi.



- 4599


Etiketler : wikipedia,erişim yasağı,anayasa mahkemesi,erişim yasağı kaldırıldı mı?,wikipedia açıldımı
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Wordpress ve SEO
Wordpress uzun yıllardır geliştirilen altyapısı sayesinde zaten SEO için yüksek ora güçlü bir sistemdir.
C# - LINQ Join
C# ile çalışırken iki farklı tablo kullanarak Join ile data çekme ihtiyacı duyduğunuzda bu kod yapısını kullanabilirsiniz.
Active Directory Nedir ?
Active directory nedir ve active directory hakkında
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe