Teknosa Hisseleri Borsada İşlem Görmeye Başladı


17.05.2012 / Serdar Kardan



Perakende elektronik devi Teknosa nın hisseleri borsada işlem görmeye başladı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu halka arzın, bütün Teknosa yatırımcılarına ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul da bugünün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, ''10 yılı aşkın bir zamandan sonra ilk defa bir Sabancı Holding şirketini halka açıyoruz. Teknosa, sektörünün yıldızı olan, Sabancı Holding'in göz bebeği olan bir şirket. Elektronik perakende de lider bir şirket'' dedi.

Kurtul, yurt dışındaki ekonomik ortama rağmen çok yüksek bir talep geldiğini ifade ederek, ''Hem yurt dışı yatırımcılarımızdan hem yurt içi yatırımcılarımızdan büyük talep geldi. Toplam talep, halka arz tutarının 2,3 katıydı. Teknosa'ya yurt içi bireysel yatırımcılardan büyük talep geldi. Bireysel yatırımcılar toplam arzın yüzde 55'i tutarında ve kişi başı yatırım da yaklaşık 8 bin lira, hakikaten halka arzı tabana yaymış olduk'' şeklinde konuştu.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer de kendileri için son derece mutlu bir gün olduğunu belirterek, ''Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Teknosa'ya borsada, 'Yüksel ki yerin bu değildir' diyorum'' diye konuştu.

AK Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci de Teknosa hisselerini alan yabancı yatırımcıların uzun vadeli olduğunu belirterek, ''Kısa vadeli politik çalkantı onlar için önemli olmadı. Avrupa Kıtası ve İngiltere yatırımcılarından talep geldi'' dedi.

Borsa'da ''TKNSA'' koduyla Ulusal Pazar'da işlem görecek ''Teknosa İç ve Dış Ticaret AŞ''nin İMKB'deki ilk işlem günü, yetkililerin gonga vurmasıyla başladı.



17.05.2012 - 3660


Etiketler : teknosa,halka arz,borsa,hisse senedi,talep,elektronik,sabancı,İMKB,sektörel,yatırım
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Windows Presantation Foundation Terminal Server Print Hatası
Windows Server 2008 Terminal server üzerinden uzak kullanıcılar çıktı almaya çalıştığında bazen bu can sıkıcı hatayla karşılaşmaktayız. Bu yazı ile hatanın çözümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.
Muddy Water'ın Hedefi Kamu Kurumları
Orta Doğu’yu Hedefleyen 'Muddy Water' (Çamurlu Su) adlı siber saldırı yöntemi, Türkiye’ye de sıçradı. Oltalama tekniğini kullanan saldırının hedefinde özellikle kamu ve askeri kurumlar, telekom şirketleri ve eğitim kurumları bulunuyor.
C# - Donanım Bilgilerini Almak
Donanıma özel IP, MacID, İşlemci seri numarası gibi bilgileri kullanarak projelerinize yetkilendirmeler, lisans kontrolleri ekleyebilirsiniz.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe